Home » България » Голям бунт в затвора в Бургас заради Митьо Очите
бунт в затвора в Бургас

Голям бунт в затвора в Бургас заради Митьо Очите

Истински бунт се подготвя в затвора в Бургас, който щял да започне с гладна стачка в началото на идните 7 дни, научи 365novini. Недоволството се организирало от тарторите на затвора, които 95% от тях били авери на Димитър Желязков – Митьо Очите.

Като причина за протеста щяло да бъде изтъкнат факта, че надзирателите се държали грубо с лишените от свобода. Това обаче е само за пред медиите, истинската причина е, че Митьо Очите бил бесен на това, че го разхождат по съдилища и решил да вдигне напрежение в пандиза, който се намира на неговата престъпна територия.

Според лишените от свобода в Бургаския затвор, той бил прекалено натъпкан, като заради това се нарушавали човешките им права. Капацитетът на зандана край морето е за около 450 души, а там имало двойно повече престъпници.

В затвора било пълно с наркомани, на които се вкарвала дрога, опакована като паста за зъби. Именно тези хора щели да понесат цялата тежест на протеста след гладната стачка, ако нещата загрубеят.

Реално, затворниците в Бургас били разделени на две – приятелите на Митьо Очите излежавали присъдите си в лукс, докато всички други тънели в мизерия. Въпреки това лишените от свобода се обединили, и са решили идната седмица цяла България да разбере за тяхното недоволство.

Митьо Очите пък се чувствал там като шеф на затвора, защото имал огромно влияние над ръководителите на зандана, за което знаели всички лишени от свобода.

Затворници, които ни информираха за предстоящия бунт не изключват и възможността всичко да е театър, а роля да играят и шефовете на затвора.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.