Home » Топ новини » Федерацията на потребителите лапнала 810 000 лв. от ЧЕЗ
Федерацията на потребителите

Федерацията на потребителите лапнала 810 000 лв. от ЧЕЗ

Близо 1 млн. лв. е получила Федерацията на потребителите в България от електроразпределителното дружество ЧЕЗ, установи проверка.

 Договорът между двете страни е сключен буквално преди два дни и е публикуван на сайта на Агенцията по обществени поръчки. Точната сума е 810 000 лв, научи 365novini.

Федерацията на потребителите

От информацията става ясно, че от ЧЕЗ в качеството си на възложител на поръчка са разтворили кесията за НПО-то, което претендира, че брани потребителските интереси.

„С оглед постигане оптимизиране на услугите на възложителя е необходимо да бъдат осигурени представители от сдружение на потребителите, които да действат като независими свидетели във връзка с работата на отдел „Нетехнически загуби“ към възложителя, при осъществяване на проверки и съставяне на констативни протоколи, в случай на установено неточно измерване и/или неизмерване на използваната ел. Енергия“.

Това е записано като предмет на договора между двете страни. С две думи – от Федерацията на потребителите трябва да влязат в качеството на свидетели при кражби или надписване на сметки за ток.

Тук обаче възниква естественият въпрос доколко може да се разчита на тяхната обективност, при положение, че ЧЕЗ ги е захранила с близо милион лв. И то в момент, в който се планира вдигане на цената на тока от 1 юли 2020 г. Точно от ЧЕЗ вчера поискаха нощната електроенергия да скочи с цели 69%.

лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.