Home » Горещо » Ето от какво е болен Слави Трифонов и защо не се появява публично
Ето от какво е болен Слави Трифонов и защо не се появява публично

Ето от какво е болен Слави Трифонов и защо не се появява публично

Георги Стайков е популярен български актьор. Участва в пиеси в Народния театър „Иван Вазов“. Дебютира в киното с епизодична роля във филма „Борис I“ през 1985 г.

През 1988 г. играе бунтаря Ростислав във „Вчера“, в който изказва станалата култова реплика „Страхливо започваме живота си, Иване“.

Преди няколко месеца той направи сензационно разкритие за здравословното състояние на Слави Трифонов. Стайков сподели, че шоуменът страда от множествена склероза, с каквото именно актьорът е диагностициран през 2019 година, пише „Ретро“.

„Ето Слави Трифонов, който не иска да си признае официално, страда от моето заболяване, само че в прогресивна форма. Но не застава като мъж да си го признае“, разкрива през май 2021 в интервю Стайков.

За здравословните проблеми на лидера на партия „Има такъв народ“ от години вървят различни слухове. А че има множествена склероза, се заговори още преди десет години. В интернет форумите има редица дискусии между пациенти с това заболяване, които също коментират, че са чували из отделенията, където се лекуват, че Трифонов е един от тях.

Слави не може да се движи без помощта на патерица, а според специалисти двигателните проблеми са едни от най-честите признаци за това заболяване.

Множествената склероза е автоимунно възпалително невродегенеративно хронично заболяване с неизяснена етиология и вероятна генетична предразположеност. Като ключов фактор в развитието ѝ могат да бъдат факторите на околната среда и инфекциозни причинители.

МС засяга мастната миелинова обвивка на аксоните на човешкия главен и гръбначен мозък. Това причинява демиелинизация и образуването на лезии в мозъка, което води до широк спектър от признаци и симптоми.

Заболяването се развива най-често в ранните години на зрелостта. Множествена склероза и нелечимо заболяване, което се контролира със специални терапии.

Източник: Актуално

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.