Home » България » Ето къде в България се намира Стъпката на Богородица – святото място, което помага на вярващите
Ето къде в България се намира Стъпката на Богородица - святото място което помага на вярващите

Ето къде в България се намира Стъпката на Богородица – святото място, което помага на вярващите

В България има немалко места, които се считат за чудотворни и лековити – може би вече сте били на тракийското светилище Белинташ или на Кръстова гора и сте усетили силната енергия на тези места? Но чували ли сте за Стъпката на Богородица?

Това място също се намира в България и се посещава от хора с болести, грехове и желания.

Хора от цялата страна се стичат към местността Богородична стъпка, която се намира в курорта на Минералните бани в Стара Загора.

Стъпката на Богородица

Каква е историята на мястото?

По време на римското владение, това е била една от римските провинции. Тук са се намирали императорските легионери, които са привлечени от християнството.

Смята се, че Божията майка се е явила пред тях. Тя е искала да ги убеди, че са се насочили към най-силната и истинска вяра. За доказателство оставила отпечатък върху скалата под формата на стъпка. Под скалата е бил поставен бойният стан на легиона.

стъпката на Богородица

Тогава войниците на Рим приемат тайно християнската религия, което превръща мястото в свято.

Друга история гласи, че в стъпката на Божията майка се е събрала вода, в която тя е изкъпала малкия Исус. За това свидетелства, че дори в най-горещите дни, в дупката е пълно с вода.

Богородична стъпка

Хората смятат, че тази вода може да помогне на болните. В скалата пък има цепнатина, през която се смята, че преминаването може да опрости греховете на човек.

Това място се свързва с траките и техните ритуали. Смята се, че там са се правили жертвоприношения. Там е открит саркофаг от камък. Смята се, че силното енергийно излъчване идва от недрата на Земята, тъй като в района са открити най-старите медни рудници. То въздействало и на здравето, както и на желанията на хората.

стъпката на Богородица Стара Загора

Хората отиват там и се молят няколко часа, докато стоят върху тази скала

Твърди се, че това е третото най-силно място в България след Кръстова гора и Рупите. Когато някой отиде там, той трябва да остави нещо от себе си. Там могат да се видят всякакви лични вещи, кърпички, шалове и други подобни.

Споделете тази прекрасна статия с вашите приятели!

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.