Home » Топ новини » Ето го 26-годишният Любомир, заплашил Ива Митева с убийство, вече е с обвинение
Ето го 26-годишният Любомир заплашил Ива Митева с убийство вече е с обвинение

Ето го 26-годишният Любомир, заплашил Ива Митева с убийство, вече е с обвинение

Мъжът, заплашил с убийство Ива Митева, вече е с повдигнато обвинение. Той беше арестуван вчера от антимафиотите. В ареста той направил самопризнания, а по-рано днес прокуратурата поиска мярка постоянен арест за задържания.

Става дума за 26-годишния Любомир Яков. Миналата година той е получил условна присъда за това, че е подал фалшив сигнал за поставено взривно устройство на автогарата в Пловдив. Отново там през 2019 г. е реализирал друга престъпна схема чрез крадене на фалшиви профили в интернет и искане на пари.

Софийската районна прокуратура още вчера се самосезира по случая.

Заплахата към Ива Митева беше отправена с имейл, изпратен до Министерството на правосъдието на 2-ри септември вечерта. В понеделник съдът ще заседава по мярката му за неотклонение.

Ива Митева не смята, че охраната й трябва да се засили, но призна, че се страхува за близките и детето си.

Арестът на мъжа, заплашил с убийство Ива Митева, е извършен в Стара Загора. Именно пред местните криминалисти мъжът е направил самопризнания.

26-годишния Любомир ЯковДва дни преди да отправи заплахата за убийство към председателя на Народното събрание, Любомир Яков е бил в къщата на баба си в село Красново.

Това, което стана ясно от разказа на баба му Ганка Якова, е че най-вероятно той е напуснал къщата в ранните часове на четвъртък, но тя не е станала след него, защото по думите ѝ я е било страх. Баща му напуска семейството преди около 23 години, за да работи в Гърция, оттогава няма връзка с него. Любомир има по-малка сестра, която също заради проблемите с брат ѝ отишла да живее в Германия.

Майката починала преди 5 години. По думите на роднините тя е била начетена жена, преди е била директор на училище. В Стара Загора са живели заедно със сина си. По думите на баба Ганка затова и самият Любомир не е успял да завърши средно образование. Роднините го описват като умен, четящ, обичащ да чете книги със закони, обичащ и да пътува на стоп.

„Не знам какво да ви кажа, вече нямам думи. Майка му почина, баща му го няма 25 години, и не иска да се оправи и това е. Не може. Два месеца го няма, дойде, опрах го, почистих му, сготвих му, нахраних го. Седя десет дена, ето го пак изчезна. Дойде като прасе. Самичка съм, съпругът ми почина вече 2 месеца, той от притеснение почина“, разказа пред БНТ бабата на мъжа.

По думите ѝ той не е агресивен.

„Нищо не работи и не иска, идваха хора, качват го в колата, докарват го, случайни хора, обещават му да работи, той обещава, че ще отиде и след това пак го няма с месеци. Хората викат: приказките му са толкова умни и е умен, беше пълен отличник, при майка му в Стара Загора живееше. Краде, много краде. Този път съм решила, че ще го гоня, няма да го държа тук“, допълни Ганка Якова.

Според чичото на Любомир задържаният мъж и преди е имал подобни прояви. Той е бил задържан от органите на реда заради това, че спира коли, проси и лъже, че е сирак. Роднините му обаче са категорични, че той няма психично заболяване.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.