Home » Здраве » Една лъжичка вечер преди лягане и на сутринта сте като нови
Една лъжичка вечер преди лягане и на сутринта сте като нови

Една лъжичка вечер преди лягане и на сутринта сте като нови

Всички знаем колко е важен нощният сън. Но през последните години средният брой часове на нощ е спаднал от 7-8, на 6-7.

А липсата на сън се отразява на тялото ни. През деня то работи много активно и има нужда от време и почивка, за да се зареди. Повечето от нас мислят, че това, което ни се случва, ако не спим достатъчно е чувството на недоспалост на сутринта.

Което бързо се оправя с чаша кафе, нали?
Вярно е, кафето помага, но ако само си вкарваме кофеин, ние всъщност не решаваме проблема, а просто удържаме сънливостта.

Липсата и здраве – някои от най-сериозните проблеми със здравето са подари липсата на достатъчно качествен сън. Но проучвания показват, че много сън също не е полезен за здравето – повишава риска от инсулт, например. Както с всичко живота, най-важното нещо е балансът.

Но без да разсъждаваме повече върху това, има една комбинация, която ще Ви зарежи с енергия, когато се случи да не си набавите порцията сън, която Ви е необходима.

Две неща гарантират качествен нощен сън! 5 чаени лъжички мед и 1 лъжичка розова хималайска сол.

Смесвате ги и ги слагате в един буркан. Всъщност пропорцията зависи от вкуса Ви, но 5:1 е най-добре. И всяка вечер, преди лягане, слагате малко от сместа под езика и я оставяте да се разтопи.

Чудите се защо хималайска сол и мед? В хималайската сол има повече от 80 микроелемента и минерали, които са изключително важни, за да може тялото ни да работи добре и да се възстановява всеки ден. А в меда има глюкоза, която доставя на клетките ни енергията, от която се нуждаят.

В комбинация двете повишават нивото на серотонин и ни помагат по естествен начин да се отпускаме от стреса. Да пробваме? Най-много да се отървем от недоспиването.

Твоят коментар

Твоята оценка
Твоята оценка
Общо гласували

About clslavchev

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!