Home » Топ новини » Борисов: Треперех при обиска да не ми подхвърлят нещо. Тарашеха даже и чорапите ми (Видео)
Борисов: Треперех при обиска да не ми подхвърлят нещо. Тарашеха даже и чорапите ми (Видео)

Борисов: Треперех при обиска да не ми подхвърлят нещо. Тарашеха даже и чорапите ми (Видео)

Лидерът на ГЕРБ обвърза ареста с разговорите си с украинския посланик и Порошенко

„След миналия четвъртък всеки може да арестува всеки, казвайки, че е свидетел на нещо, на което не е свидетел. Във вторник тук беше посланикът на Украйна и ние дадохме пълна подкрепа за Украйна. Казахме, че ако правителство внесе такова искане в парламента, ние ще го подкрепим. Нахалството ми продължи със среща с Порошенко.“ Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира задържането си в ГДНП миналата седмица.

Той съзря скрита цел на управляващите със задържането му. Ако се внесе искане в парламента за подкрепа с военна помощ за Украйна ГЕРБ да е обидена и „възпалена“ и да не подкрепи такова искане. Борисов обаче заяви, че евроатлантизма на партията е непоколебим за разлика от съпредседателите на „Демократична България“.

„Всички видяха, че това правителство не става, срива се. Сега се чудят как да откраднат зърното, чудят се какво да направят с газа. Опитаха се младежкия ГЕРБ да ги плашат с 5 г. затвор. Сега след ареста ми, те са в страх. Асен Василев ги заплаши от националната телевизия. А те ли направиха опашките за горива в Белгия?“, попита още Борисов.

Той разказа какво се е случило при пристигането на полиция пред дома му в Банкя миналия четвъртък. „Беше толкова внезапно и изненадващо. Свариха ме на масата с децата. Претършуваха абсолютно всичко. Като започнаха от кухнята, ама всичко, дивани, чинии, тенджери. Там по двора. Всичко пред детето се случва. После там където спя – дрехи, чорапи, всичко долу. Белким да намерят нещо. Рашков изплю камъчето, търсили злато и пари. Никога не съм имал кюлчета. Никога Горанов не ми е донасял пари.

После пак през двора във високата къща. Накрая подписаха протокол за изземване – „не се намират“. Мислех, че си тръгват, а те казаха, че имали заповед да ме арестуват. Над 20 души, всичко живо тършува. Взели поемни лица от Симеоново, курсанти. Треперех да не ми подхвърлят нещо. Едно златно кръстче имам, от каратистките години, ама то няма 20 гр., разказа Борисов и попита каква е била неотложността, че да го разхождат като „панаирджийска мечка“.

За 24 часа нито един човек не ги разпитал.

„Тарикат мъж не писка. За Севда ми е жал, защото е жена и пред детето й се случи всичко“, допълни той и попита дали има една сфера, в която да има подобрение в държавата. Той бе категоричен, че мисията на двамата евродепутати от ЕНП не били на приятелство посещение за ГЕРБ. Те изслушали тримата задържани и взели протоколи. Той отрече и да е бил предупреден за ареста и оприличи себе си с Навални, а Рашков с Путин.

„Когато ние избирахме управител на БНБ ние посочихме Митко Радев. Сега кой ще избират от двама кандидати кой от кой по не става. Да не ни заместват името. До сега нито един от двамата кандидати не се свързал с ГЕРБ. Изборът на някой е двамата е работа на управляващата коалиция, посочи Борисов.

Чу се за доклад за незаконните действия срещу нас, чу се и за доклад за нередности с европейските фондове. Това каза в началото на брифинга на ГЕРБ Владислав Горанов.

На 12 декември насочвам доклад към Държавната финансова инспекция за проверка как се упражнява закона за хазарта. По-късно се установява, че хазартните оператори са отчели по-малки такси за организиране на хазартни игри. Тогава имаше и брифинг на държавната финансова инспекция и имаше доклад за това през 2020 г. За втория доклад – липсата на доверие в агенцията за финансова инспекция, Асен Василев нарежда нова проверка. Но едва ли тези две години са достатъчни за основание – действия по неотложност. Опитът на членове на изпълнителната власт по незаконен начин да се саморазправят с опозицията, не е промяната на българското правосъдие, която се очаква от българското общество, посочи Горанов.

Арест на лидера на опозицията, разпореден и по свидетелски показания на министър-председателя показва тотална институционална неграмотност, каза Томислав Дончев.

Из медиите циркулират показанията на Петков. Докладът на агенцията по финансов надзор се смесва с някакъв друг доклад, който не се знае дали съществува. Безкрайно неуместно е АДФИ да проверява пари от Европа. Ако има пропуск в работата на българските одитори, това го констатират одиторите от европейската комисия и това води до блокиране, отсече Дончев.

Ако съществува такъв доклад, нека видим какво се твърди в него. Част от твърденията на г-н Петков, не отговарят на истината, включително за това, че поръчки имало с един кандидат. Сигурно такива процедури са 1-2 процента. Т.е. един доклад се смесва с друг и се арестува представител на опозицията. Но тук има друга щета – министър-председателят да коментира собствената си контролна система носи щета. Не бих се учудил, само на база думите на г-н Петков да се стигне и до блокиране на европейските средства, щом българският министър-председател твърди, че контролната система не работи, коментира Дончев.

„Очаквах след 7-ия ден след този незаконен арест да има тълпи от правозащитни организации. Явно не живеем в правова държава. В правовата държава не може Рашковото МВР да обяви към 20 часа, че са арестувани Борисов, Горанов и Арнаудова. Това политическа бухалка и репресия ли е? Рашковото МВР да разпространява някакви съобщения без европрокуратурата да е намесена, без да са задържани лица, когато е разпространено това съобщение. Единственото вярно нещо са имената, но Менда Стоянова не е била задържана изобщо“, каза председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Участвал е и Асен Василев в цялата „стъкмистика“, която е правил по докладите, посочи още тя. От партията нарекоха „провал“ управлението на Кирил Петков.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.