Водещите новини
Home » Топ новини » Борисов: Народният съд нито е народен, нито е съд. Нелегитимен, примитивен и политически контролиран
Борисов: Народният съд нито е народен нито е съд.

Борисов: Народният съд нито е народен, нито е съд. Нелегитимен, примитивен и политически контролиран

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов почете паметта на жертвите на комунистическия режим.

Ето какво написа той във Фейсбук:

Вечна памет на жертвите на комунистическия режим! Преди 76 г. така нареченият „Народен съд“, който нито е народен, нито е съд – дава началото на един от най-черните процеси в нашата история. Нелегитимен, примитивен и политически контролиран, той ликвидира физически част от елита на нацията.

За съжаление, все още има гласове, че този престъпен акт е „необходимо и неизбежно правосъдие“. Все още има и политици, които твърде плахо говорят по темата, а претендират за демократи. Затова се радвам, че усилията ни дадоха резултат и десетокласниците вече изучават историята на комунизма в България.

Само обективното познаване на миналото може да ни даде нужните поуки за бъдещето.

Днес страната ни е уважаван член на ЕС, който е гарант за спазването на човешките права и демократични принципи. Безспорно – хилядите жертви са най-болезнената, но не и единствената последица от комунистическия режим. Щетите върху икономиката, които комунистите и техните наследници оставиха, поправяме и до днес!

Същите тези наследници, днес пребоядисани в различни цветове, отново искат властта на всяка цена. И за целта използват добре познатите методи – унижение и унищожение на политическите противници. Ние ще продължим да бъдем алтернатива на това.

Заради прекършените съдби, пред които се покланяме днес!

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.