Home » България » Адвокат Марковски с коментар за трагедията край Негован
Адвокат Марковски за трагедията край Негован

Адвокат Марковски с коментар за трагедията край Негован

Адвокат Марковски коментира трагедията край Негован, научи 365novini.

Адвокат Марковски е категоричен, че законът, определящ присъдите, наистина трябва да се промени. Той заяви в ефира на „Събуди се“ по Нова телевизия, че ако един убиец знае предварително, че получи доживотна присъда, няма да извърши престъпление.

На въпроса какво превръща двама баща в жестоки убийци, той отвърна, че това е най-трудният казус за разрешаване в криминалистиката, в правото и в психологията.

Топ юристът заяви, че алчността е много силна разрушителна стихия. Но престъплението и по-специално убийството не е пътят, по който тя може да бъде удовлетворена.

Според него килърите не са имали сериозен мотив, тъй като реално те не са знаели къде се намират парите и не са имали гаранция, че ще ги открият.

Анализирането на постъпките и техния начин на мислене не се свежда единствено до пари, казва Марковски.

С уточнението, че не желае разговорът да се превърне в християнска беседа, той посочи, че Библията обяснява много неща. Там се казва, че Сатаната обсебва душата и я унищожава, заяви юристът.

Много убийци са ми казвали „Не знам какво влезе в мен, че да направя убийството“. Имал съм много такива разговори. Много е трудно да се обясни психологията им“, призна той.

На въпроса дали Пламен Шляпашки ще получи по-голяма присъда от съучастника си Георги Нанчев, Марковски отвърна, че не иска да дава прогнози от ефир, но все пак ще отговори като адвокат.

Ако се установи, че двамата предварително са се разбрали кой какво ще правят, тогава и двамата са убийци.

Разкрития

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.