Home » Живот » 5 страхотни причини да си майка на момиче
да си майка на момиче

5 страхотни причини да си майка на момиче

Много се пише и коментира по въпроса какво е да си майка на момче, припомня 365novini

Интернет изобилства от видеа, статии и истории по темата, които допълнително стимулират гордостта на момчешките майки от това, че са добили мъжка рожба. Като учител в детската градина аз много добре разбирам предизвикателствата на хаоса, неудържимостта и непредсказуемостта, които вървят в пакет с момчетата.

Но имам поглед и върху момичетата, а и самата аз има дъщеря. И мога да кажа, че съм много щастлива, че съм майка на момиченце. Ние също имаме безброй причини да се гордеем с нашите красавици, както майките на момчетата се гордеят със своите малки принцове.

Да бъдеш майка на момиче е страхотно – ето ви 5 причини за това.

1. Майките на момиченца често си имат една малка актриса вкъщи

Да си момичешка майка понякога означава да се справяш с малки драми. Въпреки че дъщеря ми е сравнително спокойна и в никакъв случай шумна и необуздана, тя изключително много обича да драматизира. Една панделка за коса или едно парченце сирене може да предизвика истински истеричен пристъп. А обикновен спор или една забележка при нас могат да се превърнат в нещо много неприятно и почти винаги завършват с нацупване. Обаче да си имате малка драматична актриса вкъщи има и своята изключително позитивна страна. Когато сладката ми дъщеричка реши да покаже театралните си заложби като пее или танцува в хола, признавам си, че сърцето ми се разтапя и всеки път се просълзявам. И в крайна сметка си казвам, че моето емоционално момиченце е най-хубавото нещо, което имам в живота си.

2. Ние, момичешките майки, всъщност отглеждаме най-добрата си приятелка

Да си кажа честно всеки ден се замислям върху това, че отглеждам и възпитавам нечия бъдеща съпруга и майка. Това е една от изумителните задачи, с които сме благословени ние, майките на малките момиченца. Но наскоро ми хрумна и нещо друго – аз отглеждам и най-добрата си приятелка. Защото между майката и дъщерята винаги съществува една много специална, почти мистична връзка. И като си помисля как двете с нея ще споделим мигове като завършването й или планирането на сватбата или раждането на първото й дете, направо се замайвам от вълнение още отсега. Какво ли крие бъдещето й? И ще прекарвам ли и аз с дъщеря ми специални моменти, каквито имам с моята майка?

3. Когато си майка на момиче, можеш да видиш как съпругът ти се влюбва отново

Бащите имат специално отношение към дъщерите си и това не е просто клише. Има много малко неща, които докосват онези най-тънки и съкровени струни на сърцето ми и едно от тях е да наблюдавам любовта на съпруга ми към нашата малка дъщеричка. Обичам да гледам всичко, което правят заедно – как двамата готвят в нейната малка детска кухня и мъжът ми си слага престилка и шапка на главен готвач, как пеят заедно песнички от анимационни филмчета, които съпругът ми знае наизуст, или как двамата ми рисуват портрет.

4. Момичешките майки имат приятната задача да обличат дъщерите си красиво

Въпреки че най-често ще ме видите със спортен клин, широка тениска и небрежно прибрана коса, аз всъщност имам отлични умения в подбирането на подходящите дрехи и аксесоари за перфектен външен вид. Тези си умения прилагам и когато обличам малката си дъщеричка и това ми доставя голямо удоволствие. Всъщност, да й избирам дрехи, обувки, шапки, панделки и фибички всеки ден, е едно от любимите ми занимания.

5. Да си майка на момиче има и още куп други предимства

Ние, момичешките майки, имаме още много неща, за които да сме благодарни. Отсега се опитвам да си представя всичко, което бъдещето е подготвило за малката ми дъщеричка. Мисля си за уроците по танци, на които вероятно ще я запиша, за представленията и концертите, в които ще участва и ще ме накара да се гордея, за момчетата, които ще харесва, и сърцата им, които ще разбие. За цветята и бижутата, които ще получава и за още куп други неща, които предстоят.

Но всичко това е все още в бъдещето. Засега прегръщам малкото си безгрижно момиченце и си пожелавам времето да забави ход и да останем по-дълго така. Защото няма нищо по-хубаво от това да отглеждаш момиче. Поздравявам ви, момичешки майки, всички вие сте страхотни. Радвайте се на всеки момент с вашите малки красавици и не забравяйте, че дори и най-тежкия ден става по-хубав, ако му добавите малко розово, щипка брокат и една красива детска усмивка.

Автор: Никол Бранър

учителка в детска градина, писател на свободна практика и майка на малко момиче

Превод и адаптация: Яна Атанасова

Източник: roditel

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.