Home » България » 15 бона глоба на Би Ти Ви заради Дългия: СЕМ одруса солено медията за скеч с папата
15 бона глоба на Би Ти Ви заради Дългия

15 бона глоба на Би Ти Ви заради Дългия: СЕМ одруса солено медията за скеч с папата

Слави Трифонов разтури калимерата с Би Ти Ви, но медията още му бере гайлето! Съветът за електронни медии е наложил на частната телевизия глоба в размер на 15 хиляди лева заради скеч за папата със сексуален намек, научи 365novini.

На 23 април тази година срещу „БТВ Медиа Груп“ е съставен Акт за установяване на административно нарушение. То е свързано с повторение на Шоуто на Слави от 18 март.

Контролният орган е засякъл, че скеч с участието на Краси Радков в ролята на Ибн Ебн Ал Камил, на тема посещението на папа Франциск в Обединените арабски емирства, съдържа сексуален намек. Скечът е маркиран с пиктограма, че е неподходящ за лица под 16 години, който обаче стои на екран само в рамките на изявата на Краси Радков – около 5 минути.

„С разпространението на 18.03 на предаването „Шоуто на Слави“ от 12:34:58 ч. до 13:33:23 ч. по програма „БТВ“, без да даде ясно обозначение като неподходящо за деца в началото на предаването и след всяко прекъсване за реклами, както и като не се е съобразил, че подобно съдържание, което сам определя за вредно за лица под 16 години, трябва да бъде излъчвано между 22.00 и 6.00, доставчикът на медийни услуги „БТВ Медиа Груп“ ЕАД не се е съобразил с разпоредба на Закона за радио и телевизия, според която доставчиците не медийни услуги са длъжни да не допускат предоставяне на разпространение на предавания, които са неблагоприятни или създават опасност от увреждане на физическото, психическото, нравственото и/или социално развитие на децата“, се казва в Наказателното постановление.

Въпреки писменото възражение от упълномощен представител на Би Ти Ви контролният орган на електронните медии в България е категоричен в законосъобразността на акта.

„От преглед на излъченото съдържание е видно, че то без съмнение е неподходящо за разпространение в този часови пояс поради грубо сексуалния намек на шегите, като това очевидно е преценено и от сценаристите на предаването като неблагоприятно за деца под 16 години“, посочва Розита Еленова, и.д. председател на СЕМ.

Ретро

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.