Home » Живот » 1 чаша от тази напитка, разтворена в кофа вода, чисти листните въшки и кара розите да полудеят от цвят
1 чаша от тази напитка, разтворена в кофа вода, чисти листните въшки и кара розите да полудеят от цвят

1 чаша от тази напитка, разтворена в кофа вода, чисти листните въшки и кара розите да полудеят от цвят

Водката е любимото питие на руснаците. Но освен, че го пийват с удоволствие, те знаят и много рецепти с водка, които се справят с редица медицински проблеми – вземете например различните тинктури с билки и лековити растения, които действително помагат и облекчават страданието.

Днес от 365Новини ще ви покажем още един лесен и ефикасен трик с водка.

Ползват го градинарите, особено тези, които обичат да отглеждат рози.

красиви рози

Въпреки красотата на тези цветя, те могат да бъдат много придирчиви. Ако розите започнат да повяхват, не бързайте да ги отпишете. Опитайте с водка.

Разредете 1 чаша от алкохолната напитка в кофа с вода и полейте храстчето с тази смес. Цветята ще изглеждат още по-добре от преди.

розов храст

В допълнение, водката е отлично средство за борба с листните въшки.

листни въшки

Тези вредители могат да пренасят опасни вируси и буквално да унищожат вашите насаждения. В агро магазините можете да намерите много лекарства за борба с тях, но не всеки иска да използва мощни отрови в градината си. Освен това, токсичните елементи на тези промишлени средства имат отрицателно въздействие не само върху вредните, но и върху полезните насекоми.

За пръскане на растенията са подходящи водка или спирт. Растенията се обработват вечер. При залез слънце насекомите са по-малко мобилни. Освен това интензивното пречупване на светлината може да изгори листата.

пръскане на розите

Пръскането се извършва по такъв начин, че листата да се обработят от двете страни. Ще се нуждаете от 20 грама сапун на 1 литър хладка вода. Сапунът трябва да се разтвори в течността и след това да се добави водка, в зависимост от това, което ще обработвате:

  • за дървета и овощни растения – 300 мл водка;
  • за декоративни храсти, зеленчуци и плодове – 100 мл водка.
Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.